Huis

atoko1

One House Bay

Wonen er op de Ionische eilanden al weinig mensen, op Atoko woont niemand. Dat maakt het wel heel interessant. Atoko heeft een idyllische baai. Je ziet een huisje en een kerkje en je wil er naar toe. Dat kan zwemmend of met de rubberboot. Ik wil fotograferen dus ik doe het laatste. Paul gaat zwemmen.

atoko2

Paul gaat naar de kerk

Het tweepersoonskerkje is van binnen een rotzooitje. Glassplinters, een ingezakte deur, je kan zien dat het niet meer bijgehouden wordt. Het huis is eigenlijk idem dito. De luiken van de ramen zitten dicht, de deur op slot. Vanaf het balkonnetje zie ik onze boot in de baai liggen. Er loopt een hardplastic waterleiding van het huis richting kerk. In de bosschages veel rotzooi. Zonde. Ooit heeft hier iemand gewoond. En dan op zondag naar je eigen kerk. Goh, weer niet zo druk hè, deze week.

Zou hij een vrouw hebben gehad? En kinderen? Of was het een kluizenaar? Misschien had hij wel een ruige vriend, wie weet….maar wel naar de kerk, natuurlijk. Het staat er niet voor niks.

atoko3

Gelukkig, een boot

Het is vreemd hier. Rotsachtige heuvels, struiken, een prachtige baai, onbewoond en toch dat huisje met dat kerkje.

In de baai komen ondertussen steeds meer gecharterde boten. Dit is waarschijnlijk toch de plek die het meest tegen de beleving van Robinsoen Croese aan zit. En dat willen we allemaal, toch? Nee, niet allemaal. Ik wel in ieder geval. Ik ga terug naar de boot, we maken zelf lunch in de One House Bay en het huisje blijft mij fascineren.

 

 

Sommige toeristen komen op Atoko en gaan blijkbaar picknicken of zonnebaden. Even voorbij het kerkje en het huisje ligt gewoon een ordinaire vuilnisbelt. Plastic flessen, bierblikjes, tasjes, papier. Op een onbewoond eiland!

2007
Ionische eilanden
Griekenland
One House Bay
dsc_0126

Onbewoond