onthaal   Muziek

Een feestboot, dat is het. Hij vaart maar een keer per week, vandaar dat we het inplannen om er op te zitten. Daarom maken we een overnachting in Akosombo en zorgen we de volgende ochtend dat we op tijd aan de reling staan voor de boot naar Dodi Island.

 

We zijn zo´n beetje de enige blanken. Dit is een tripje voor de gegoede Ghanezen. Het is voor ons te betalen maar voor de Ghanees met de pet is dit niet weggelegd. De boot is van West-Europese makelij, iets anders lijkt uitgesloten.

 band

 We gaan zitten op makkelijke stoelen voorop de reling en laten Lake Volta aan ons voorbij glijden. Leuker is het Ghanees toeristische leven aan boord van het schip. Gezinnen met te dikke, drukke kinderen, sowieso te dikke maar o zo prachtige West-Afrikaanse dames, machomannen die zich vermaken met flessen bier en, niet te vergeten, een swingende band op de plecht van het schip.

 

kinderen

aankomst

Stel je voor, je vaart over Lake Volta, een plas zo groot als een zee, vier zwarte mannen spelen swingende Afrikaanse deuntjes, je hebt een fles bier in je hand en ruikt de gegrilde kippenboutjes. Na een paar uur bereiken we het eiland. Een grote gele steiger doemt zich op, met een hoop kinderen en een zwerm vliegen om hun heen. We lopen over het eiland maar het is verder niks.

 

Er verblijven mensen op Dodi Island. Wat ze er doen? Ik kom er niet achter. Wachten op de wekelijkse boot misschien? Kinderen lopen achter ons aan als we het eiland verkennen; ze vragen verder niets. We lopen terug naar de boot want dat is toch dé attractie vandaag
 
2003
Ghana
Afrika
Akosombo – Lake Volta – Dodi Island

Naar Ghana

bongo