landschap  Druk

Soms breekt het een beetje op, eilandjes en landjes scoren. Maar het blijft trekken, zo’n nieuw eilandje. Gewoon toch even willen kijken hoe het daar is. En dus pakken we op een zondag in de namiddag de boot naar Elba. Het is augustus; ik had het kunnen weten, en dan gaan de Italianen massaal op vakantie.

mirjam2

En dat betekent allemaal naar dezelfde bestemming, lekker gezellig met z’n allen bij elkaar zitten. Aangekomen gaan we op zoek naar een camping. Wat een drukte. Er is nog een plekje vrij, hutje mutje tussen de Italianen. Normaal gesproken geen probleem maar dit lijkt nergens op. Het lijkt wel en strafkamp en het kost 45 euro per nacht! Zijn jullie wel goed bij je hoofd?

Het is superhoogseizoen en dat zullen we merken. We rijden langs de kust op zoek naar nieuwe plekjes. Na drie campings weten we het wel. Onwijs druk en schoftig duur. Het wordt donker. We besluiten om uit eten te gaan en de bus op een parkeerterrein te zetten. Morgenochtend zien we dan wel verder. Overal stervensdruk; nergens een plekje om maar zelfs de camper te parkeren. Na uren zoeken en kloten vinden we een plek op een klein parkeerterrein. We staan alleen hartstikke scheef.

op-zee

We houden met moeite de moed erin en gaan naar een restaurant. Alles is hier drie keer zo duur als op het vaste land. En, natuurlijk, ook stukken minder. Wat een toeristentroep! De volgende dag rijden we nog een stukje, op zoek naar een normale camping. Die is er niet. Het is wel een mooi eiland maar in augustus is het niet leuk. In het voor- of najaar is het beter, denken we. En de helft goedkoper, volgens de tariefsborden op de campings. Om 11 uur nemen we opgelucht de ferry terug naar Toscane.

van-de-boot-af
‘s Nachts, op het parkeerterrein, als we hartstikke scheef in slaap zijn gevallen, worden we wakker geschrikt door een keiharde discodreun. Drie auto’s verderop staan jongelui bij hun auto. Met de portieren open, en met keiharde muziek, staan ze te dansen. Wat een zooitje. Het duurt een half uur en het spul vertrekt eindelijk. Lekker slapen doe je dan niet meer.
2002
Portoferraio
Italië
Portoferraio – rondje eiland