boot  Valk

Altijd leuk, als je op een groot eiland bent, om dan een boot te pakken naar een klein eilandje. San Petro, vernoemd naar Petrus, ligt als een speldenknop naast Sardinië. De boot brengt ons naar Carloforte, een prachtig haventje met stegen en trappen die aflopen naar het water.

Het is rustig op San Petro. Het was tot aan 1736 zelfs onbewoond. Het kost weinig moeite het eiland in de rondte te rijden en de enige camping te vinden. We worden er niet enthousiast over. De camping lijkt op een soort stadspark met veel groen.

baai

Weet je wat we doen? We gaan barbecuen. Ja, leuk. We hebben nog een weggooibarbecue, die ligt al jaren in de bus want we zijn niet zo gek op dat geklooi met vuur, zwarte handen en dito vlees. Maar nu is de tijd er rijp voor. We steken het aan maar er gebeurt niks. We kijken er anderhalf uur naar en besluiten te doen waar het voor is, weggooien. De kooltjes waren uitgedroogd, zat geen leven meer in.

Wat we toen gedaan hebben, weet ik niet meer. De volgende dag wij ook weg, dat weet ik wel. Op naar het volgende eiland.

Op dit eiland komt een zeldzame valk voor, de Eleonora’s valk. Eleonora had in 1394 een groot deel van Sardinië in haar macht en mocht als enige op de valk jagen. Zij geldt zo’n beetje als het symbool van Sardijnse onafhankelijkheid. De valken komen voor in een reservaat op San Petro; ik heb ze niet gezien….

carloforte

 

2001
Carloforte
Italië
Carloforte – La Caletta – Isola di Sant’ Antioco