dsc_0081   Joy

Ook in Kalamos moet je er op tijd bij zijn om aan te kunnen meren. Het haventje is best ruim maar stroomt snel vol met zeilboten. De eigenaar van Taverne Goerge helpt je met aanmeren in de hoop op klandizie. Hij heeft een stuk of twee concurrenten dus de strijd is van levensbelang.

 

Kalamos ligt boven Kastos en is iets groter. Er wonen ook meer mensen, een stuk of 500, schijnt het. Bij aankomst prijkt een bord van de horeca-uitspanning Joy. Een Coffee Bar Disco Pub, in the center of the village, open 24 hours. Dat belooft wat. For unforgettable moments, wordt er nog aan toegevoegd.

dsc_00831

 

We lopen de heuvel op richting het dorp en inderdaad, Joy is the place to be. Er is ook niets anders, natuurlijk. Een heerlijke tent met grote tv, buffet voor de loterij en een betonnen terras. De locals zitten er ook dus is het goed.

 

dsc_0087

Beneden in het haventje is een heuse supermarkt. Een soort Malle Pietje in kruidenierswaren. We vragen met handen en voeten om een aardappelschilmesje. Hij duikt de schappen in en tovert een mesje voor de dag. Zie je, hij heeft toch gewoon alles. De bakker zit weer boven in het dorp. Ruud is er als eerste bij en dus smullen we van de verse broodjes. ‘s Avonds eten we natuurlijk bij George maar we drinken wat bij de concurrent. Beetje verdelen anders is het lullig.

 

Aan boord zijn drie badkamertjes, alledrie met toilet. Maar schijten doe je niet in de haventjes. In het heldere water zou het anders een vies zooitje worden. Je maakt gebruik van het sanitair op het vaste land. In dit geval bij George. Je moet daarvoor en meter of 400 de kade aflopen. ‘s Morgens is het een parade van zeilers met toilettassen en wc-rollen.

dsc_0082

2007
Kalamos
Ionische eilanden
Griekenland