dsc_0048
   Poasen

 Een heel weekend met de familie Boon in een hotel in Twente….

Dat lijkt op vragen naar moeilijkheden. Maar Alie wordt maar één keer in d´r leven tweeëntachtig dus togen we de 172 kilometer naar De Lutte.

dsc_0036

 

 

 

Allemaal in een kamertje, elke ochtend een gezellig ontbijt, ´s avonds een gaaf dinertje en zo´n dertig andere gasten die zich zaten te verwonderen over zoveel drukte, rijkdom en mafkezen.

Tussendoor vieren we ook nog even mijn jubileum, in cafe De Engel in hartje Oldenzaal. Een gekkenhuis, daar, altijd wat te doen….

dsc_0143
Het is Pasen dus staat in Twente de Poas Bloas op het programma. Beetje onduidelijk wat het precies inhoudt maar het schijnt dat zowel de boerenjongens als de boerenmeiden ieder hun specifieke kwaliteiten in dit evenement dienen te leggen.

dsc_0181
 Op eerste Paasdag worden de Poasvuren ontstoken. Metershoge stapels met gekapt, dood hout, bedekt met snoeigoed. Droogstro d´erin en bloasen maar, met de elektrieke bladblazer.
Het fik komt vanzelf.

Oude traditie, daar in Twente. De boze geesten verdrijven en het bos is er uitgekamd klaar voor.

 

dsc_0086

dsc_0142
´s Avonds zit de familie steevast aan de grote tafel. Zalm, parelhoen en entrecote op het menu. Prachtig eten en een lekker glaasje wijn.

 

Alie kijkt geregeld haar kroost na en geniet.

 

dsc_0137

dsc_0126 dsc_0083

 2010
De Lutte