dsc_0041   Decemberzon

Het loopt tegen de kerst en je zit op internet en voordat je het weet heb je een aanbieding geboekt. “Waarom ook niet?’, zeggen we tegen elkaar. Een week Albufeira, vlucht met appartement, voor een paar honderd euro.

dsc_0070

Dat is dan 28 jaar geleden dat wij daar voor het laatst waren. Ook toen in december, met ons eerste kampeerbusje. Er is niet veel meer van terug te zien. Soms denken we iets te herkennen maar al snel slaat de twijfel toe. “Was dat wel hier, was dat niet daar”?

Wellicht is het mazzel maar wij hebben een week lang een zonnetje. Dat betekent ‘s morgens ontbijten op ons balkon, erop uit met de huurauto, lunchen op terras en zodra het zonnetje om een uur of vijf weg is hard hollend naar binnen en de kachel aansteken.

We wandelen, doen ons te goed aan vinho verde en filosoferen over overwinteren hier. Na een bezoek aan de camping van Albufeira, waar de doorgewinterde overwinteraars staan, twijfelen we sterk. Het komt mistroostig over, alsof ze hun tijd uitzitten.

dsc_0049

Algarve is leuk maar landschappelijk niet geweldig. Het heeft een heerlijk winterzonnetje maar het gebied is beperkt in zijn mogelijkheden. Voor een paar weken, op doorreis, is het okay. Ach, we zien het wel.

dsc_0029

 

Terwijl de auto staat geparkeerd wordt hij aangereden, blijkt later want we hadden het eerst niet door. Balen, dat gaat natuurlijk geld en een hoop gezeik kosten. Dan ontdekken we een briefje onder de ruitenwisser, van de aanrijder….Wel een uurtje bij de politie gezeten en eenmaal thuis de nodige mails maar uiteindelijk goed afgelopen.

 

dsc_0013

2008
Algarve
Portugal
Faro – Albufeira – Portimao – Lagos – Monchique – Loule – Quarteira – Salir – Alte – Tavira – Olhâo