Verrek, een dorpje...

Verrek, een dorpje...

Geplakt

Dat hebben wij weer. Gewoon lekker in oktober nog even naar een warm land en dan regent het. Nauwelijks zon te bekennen. We hebben een appartement in Levanto gehuurd en nemen ‘s morgens de trein naar het eerste van de vijf dorpjes, naar Monterosso.

Cinque Terre staat voor vijf vissersdorpjes die tegen de steile bergen zijn aangeplakt. Met de auto zijn ze onderling niet te bereiken. Dat moet wandelend, met een boot of met een treintje. Wij doen alledrie. We nemen de trein naar Riomaggiore en wandelen terug naar Monterosso. Een prachtig pad langs de zee.

De dorpen Manarola, Corniglia en Vernazza zijn de andere drie dorpen. Weten dat je binnenkort weer een ander prachtig dorpje binnenloopt maakt het wandelen hier grandioos. Want daar wacht weer een heerlijk glas wijn en een bordje pasta. Bovendien hebben we de zekerheid dat we ook terug met het treintje kunnen.

imgp00105

Manarola

Wij, vier stoere mannen, wandelen de vijf dorpen in enen. Het hangt er om want op een bepaald moment kunnen we niet verder. Een hek houdt ons tegen, verder geen uitleg. Hoe kan dat nou? In de verte zien we toch weer mensen lopen. We besluiten het hek te negeren en door te lopen. Goede zet.

Bij de ijsboer in Manarola verkopen ze het echte Italiaanse ijs. We nemen er vier en zeggen tegen de eerste beste Italiaan: Joe take picture jes? Een plaatje. Een jaar later dezelfde foto maar dan met de dames. Wij zitten dan in Schotland, in de regen.
imgp006314

IJs in Manarola

2005
Italië
Piza – La Spezia – Levanto – Riomaggiore – Manarola – Corniglia – Vernazza – Monterosso