dsc_0019  Barbecue

We kunnen weer een plekkie in de Ardennen aan onze analen toevoegen, Membre aan de Semois. Het is pinkster dus trekken we richting onze zuiderburen. Nadat we natuurlijk ´s avonds in Aywaille bier drinken en de Champignons League finale tussen Barcelona en Manchester United bekijken, overnachten we op het parkeerterrein omdat we bij villa Kakelbont worden weggestuurd.

dsc_0025

De volgende dag naar Alle, naar de rommelige camping maar wel met café uit het jaar kraak en met het dorp op loop- en fietsafstand. Ook daar staan we aan de rivier. Het realiseren van een kampie, na een maandje of acht voor het laatst, blijven momenten van uiterst geluk geven. En dat al dertig jaar en zonder enige twijfel over de volgende dertig. ´s Avonds, na een paar Chouffes uit de tap, een voortreffelijke forel in het restaurant achter het café in Alle.

We rijden door langs de Semois en komen uit in Membre. Een piepklein gehucht met een prachtige camping onder Nederlands beheer. We staan prachtig aan de Semois, het is bloedmooi weer en alles is binnen bereik. Alhoewel we niet gek zijn op barbecue, zwarte bende, hompen vlees en vuur wat niet aan wil gaan, krijgt de slager van Vresse bezoek van ons. Ook de supermarkt van Vresse wordt geraadpleegd waar we een starter voor de barbecue kopen.

30

Het blijken goede investeringen te zijn. Prima houtskoolvuurtje met lekkere kippetjes en zowaar een gemarineerd stukkie varken, iets wat we zelden eten. Het leven is zo leuk dat ik er dit stukkie zelfs over schrijf. Volgend jaar weer, that for sure…

 

Tanken, zowel van benzine als van geld, kan nog wel eens problematisch zijn bij onze zuiderburen. Tankstations aan de snelweg wordt beter maar nu was het niet mogelijk geld te pinnen in Vresse en dus moesten we terugrijden naar Bouillon. Op zich geen straf want daar is het ook leuk.

14

 

 

2009
Membre
België
Luik – Aywaille – Bouillon – Alle – Vresse – Membre – Bohan

22

 

 

 

 

 

 

We hebben het hier over België