Chouffe       Feeën

Niks mooiers dan te wandelen in de Ardennen. Op een kleine vier uur rijden is het steevast aankomen in Aywaille, we weten nog steeds niet hoe je het uitspreekt. Op het parkeerterrein, bij een desolate villa Kakkelbond, zijn we heel snel klaar met onze camper om rennend naar de cafés aan de overkant van de snelstromende Amblève te gaan. Of is het de Ourthe? Wat kan ons het schelen, eerst een bak behangplaksel bier! Jezus, wat is dit lekker. Gelijk in het buitenland, heerlijk. Direct even lekker eten. Doe eerst nog maar even een bakkie behangplaksel!

dsc_0007

De wandelingen zijn oneindig in variatie en vervelen nooit. De koningin onder alle wandelingen over de ganse wereld is hier! Door de vallei der Feeën. Hij begint klassiek, eindigt klassiek en kent halverwege een fenomenaal hoogtepunt.

Men parkeren de auto bij een kroeg, hetgeen we rechts laten liggen en duiken, na de legertank uit de tweede wereldoorlog, een landweggetje in. Prachtig. Eerst over velden, daarna door het bos. Dan slingerend over heuvels, door een ander bos, volgen we een kolkend riviertje.

dsc_0047

 Vanuit het niets verschijnt ineens een forelvijver en een restaurant. En daar hebben ze Achouffe onder de tap, met een vers gevangen forel op je bord. Zoveel weelde kan een mens niet aan. Verderop, een minuut of één, staat de brouwerij van het Kabouterbier. Ook daar is Achouffe en forel te verkrijgen. Altijd handig, als het vijverrestaurant gesloten is. We zijn er al een keer of acht wezen wandelen, veelal met nieuwe slachtoffervrienden.

Rene Hartog zei het mooi: ” Je moet je toch wel iets gaan afvragen, als de eekhoorns in het bos zeggen: Goedemorgen Joop, alles goed?” Maar andere wandelingen zijn ook prachtig, zoals langs de twee Ourthes of bij de twee abdijen, met een Maredsousbiertje uiteraard. Of er op uit in een kano met een picknickmand, voor onderweg. Kamperen in Han of in Bomal bij de ex-politieagent uit Assendelft. Of gewoon een huis huren met vrienden. En hoe heet dat oude boekendorpje nou ook alweer?

dscn0223

 

Het is prachtig mooi weer als we vanuit Han twee kano’s huren. We krijgen een waterdichte ton mee die we vullen met een flesje koude witte wijn, stokbrood en kaasjes. In badpak slingeren we de Ourthe af. Het gaat best te keer, soms. Ik flikker twee keer om in het koude water. Op een groot weiland vol met koeien en met op de achtergrond een echt kasteel picknicken we. Als we 18 kilometer hebben gekanood staan er mountainbikes klaar waar we mee terugfietsen. Onderweg nog een stop voor een bakkie behangplaksel. Een topdag!
1974 – heden
Brussel
Europa
Antwerpen – Brugge – Oostende – Gent – Brussel – Luik – Aywaille – Malmédy – La Roche-en-Ardennen – Han – Houffalize – Bomal – Durbuy – Redu – Wellin

dscn0228

 

 

 

 

 

 

 

Ga mee naar Membre